L O A D I N G

«Προσεύχομαι για σένα»

Eίναι μια από τις πιο κοινές φράσεις που εκφράζουν οι Χριστιανοί ως απάντηση στις δυσκολίες ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας, αλλά πόσο συχνά το ακολουθούμε πραγματικά; Το «προσεύχομαι για σένα» έχει γίνει σχεδόν ένα κλισέ της καθομιλουμένης τόσο συνηθισμένο όσο το «Πώς είσαι;» που λέμε στους διερχόμενους συναδέλφους στο διάδρομο και το «Λυπάμαι για την απώλεια σου» το οποίο προσφέρουμε στους πληγωμένους φίλους σε μια κηδεία.

Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι οι δύο τελευταίες φράσεις δεν απαιτούν δράση, ενώ το «προσεύχομαι για σένα» απαιτεί. Αρκετά συχνά, πιστεύω ότι αποτυγχάνουμε να ακολουθήσουμε αυτή την υπόσχεση να προσευχόμαστε επειδή δεν είμαστε εξοπλισμένοι με τη γνώση του πώς υποτίθεται ότι πρέπει να προσευχόμαστε.

Ως πιστοί που επιθυμούμε να ζουμε με πρόθεση και σκοπό, είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να προσευχόμαστε καλά, τόσο για το προσωπικό μας καλό όσο και για λογαριασμό των συναδέλφων και των αδελφών μας. Ποιος λοιπόν είναι καταλληλότερος να κοιτάξουμε ως παράδειγμα από τον δικό μας Κύριο και Σωτήρα Ιησού, ο οποίος έθεσε το χρυσό πρότυπο για να προσευχόμαστε στον Θεό με τόλμη, πίστη και θέρμη μπροστά σε ένα ευρύ φάσμα δεινών.

Ακολουθούν 11 εδάφια της Αγίας Γραφής που αντανακλούν το πώς προσευχήθηκε ο Σωτήρας μας και μας διδάσκουν πώς ο Θεός μας πρόσταξε να προσευχόμαστε τόσο στους καθημερινούς μας περιπάτους όσο και στις δυσκολίες:

1) Κατά Ματθαίο 6:9-13
“«Εσείς, λοιπόν, έτσι να προσεύχεστε:
Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.Γιατί Σου ετσί η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα. Εις τοπυς αιώνας των αιώνων. Αμήν».”

2) Κατά Μάρκο 1:35
“Το πρωί, πολύ πριν ακόμα φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ’ ένα ερημικό μέρος, κι εκεί προσευχόταν. “

3) Προς Φιλιππησίους 4:3-7
“3Ναι, παρακαλώ κι εσένα, πιστέ μου σύντροφε, να τους συμπαρασταθείς· αυτές αγωνίστηκαν μαζί μου για τη διάδοση του ευαγγελίου, όπως και ο Κλήμης και οι άλλοι συνεργάτες μου, που τα ονόματά τους είναι γραμμένα στο βιβλίο της ζωής. 4Να χαίρεστε πάντοτε με τη χαρά που δίνει η κοινωνία με τον Κύριο. Θα το πω και πάλι: να χαίρεστε. 5Σ’ όλους να δείχνετε την καλοσύνη σας. Ο Κύριος έρχεται σύντομα. 6Για τίποτε να μη σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στο Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία. 7Και η ειρήνη του Θεού, που είναι ασύλληπτη στο ανθρώπινο μυαλό, θα διαφυλάξει τις καρδιές και τις σκέψεις σας κοντά στον Ιησού Χριστό.”

4) Προς Ρωμαίους 12:12
“Η ελπίδα να σας δίνει χαρά. Να έχετε υπομονή στις δοκιμασίες. Να επιμένετε στην προσευχή.”

5) Κατά Λουκά 22:41-42
” Εκείνος απομακρύνθηκε απ’ αυτούς σε απόσταση πετροβολιάς· γονάτισε κι άρχισε να προσεύχεται 42μ’ ετούτα τα λόγια: «Πατέρα, αν θέλεις, γλίτωσέ με απ’ αυτό το ποτήρι. Ας μη γίνει όμως το δικό μου θέλημα αλλά το δικό σου»”

6) Α’ Ιωάννου 5:14
“Και να γιατί έχουμε εμπιστοσύνη και θάρρος απέναντι στο Θεό: Αν του ζητήσουμε κάτι σύμφωνο με το θέλημά του, μας ακούει. “

7) Ιακώβου 1:6
“Ό,τι όμως ζητάτε να το ζητάτε με πίστη, και να μην έχετε αμφιβολίες. Γιατί όποιος αμφιβάλλει, μοιάζει με το κύμα της θάλασσας, που το παρασέρνει ο άνεμος και το πηγαίνει εδώ κι εκεί.”

8) B’ Χρονικων 7:14
“και ο λαός αυτός, που φέρει το όνομά μου, προσευχηθούν με ταπείνωση και με αναζητήσουν και επιστρέψουν από τον κακό τους δρόμο, τότε εγώ θα τους ακούσω από τους ουρανούς και θα συγχωρήσω την αμαρτία τους και θα κάνω ευτυχισμένη τη χώρα τους.”

9) Προς Εφεσίους 6:18
“Προσεύχεστε συνεχώς και απευθύνετε τα αιτήματά σας σε κάθε περίσταση προς το Θεό, οδηγημένοι από το Άγιο Πνεύμα του. Να είστε άγρυπνοι και να μην παύετε να προσεύχεστε για όλο το λαό του Θεού.”

10) Κατά Μάρκο 11:24
Γι’ αυτό σας λέω: όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε, να πιστεύετε ότι θα τα λάβετε, και θα σας δοθούν.

11) Κατά Ματθαίο 6:7
“Όταν προσεύχεστε, μη φλυαρείτε όπως οι ειδωλολάτρες, που νομίζουν ότι με την πολυλογία τους θα εισακουστούν”

https://faithit.com/im-praying-for-you-10-bible-verses-that-teach-us-how-to-pray-like-jesus-did/?mpweb=256-9668548-744772063
Foto di Tima Miroshnichenko da Pexels

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *